Nr. 4326
14 martie, 2013[
read the English translation here]Oamenii de succes ai Oltului, premiati în gala „Merit, deci exist…!”link pagina ziar

Sunt multi olteni celebri care, de-a lungul lor, au facut performanta în medicina, educatie, administratie, arta, muzica si sport. Povestile lor si succesul lor îi fac pe multi dintre locuitorii acestui judet sa viseze si sa îsi doreasca sa fie ca ei. Acum doua seri, acestia au avut ocazia sa îi cunoasca, sa îi asculte, sa afle cum au reusit sa transforme visele în realitate si sa creada în proiectele lor. S-a întâmplat în cadrul celei de-a doua gale a Premiilor Olt TV – „Merit, deci exist…!”, organizata de postul local de televiziune din Slatina. Evenimentul, al carui partener media si cotidianul Gazeta Oltului, s-a desfasurat în sala de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din municipiul resedinta a judetului Olt, participantii bucurându-se de orice moment pe care organizatorii l-au oferit.

MONDEN

Autor articol: Catalin Fircoiu

616 vizualizari

Au fost premiati cei mai buni olteni ai anului 2012. Vorbim de oameni care, asa cum spuneam si în rândurile de mai sus, stiu ce înseamna succesul, oameni cu proiecte si idei îndraznete, dar si de oameni pe care multi dintre locuitorii acestui judet îi admira si pe urmele carora vor sa paseasca în orice moment, daca ar fi cazul. Gazdele evenimentului, care s-a derulat pe parcursul a aproximativ trei ore, si cei care au întretinut atmosfera pe tot parcursul serii au fost Cristian Stirbescu, fost prezentator TV al postului de televiziune Olt TV, si Larisa Popa, nimeni alta decât Miss România în anul 2011, iar numele celor care au obtinut diplome de excelenta si trofee, la cele 18 categorii, au fost rostite rând pe rând. Asadar, la categoria „Implicare în viata comunitatii” câstigator a fost Vasile Rusu – presedintele fondator al Rotary Club Slatina, iar pentru „Succes international” a fost premiata dansatoarea de balet Alexia Stanciu, cea care anul trecut a fost desemnata campioana mondiala, la doar 8 ani, la un concurs international de dans desfasurat în Croatia. Olt TV s-a gândit sa premieze si unul dintre cei mai importanti oameni ai culturii judetene, sculptorul Nicolae Nica, pentru „O viata închinata artei”. Premiul „Pe urmele Anei Aslan” a fost decernat conferentiarului doctor Maria Georgescu, nascuta în comuna olteana Colonesti si stabilita acum în Germania. Pentru ca nu a putut lua parte la gala, premiul sau a fost ridicat de doctorul pediatru Valerica Paunescu. Madalina Ghenea a fost desemnata „O olteanca de succes”, pentru cariera de succes pe care acum o are în modeling si film. „Copii frumosi si destepti” au fost desemnati Danut Turmacu, cel mai bun informatician din Europa în 2012, de la Colegiul National „Radu Greceanu” al municipiului Slatina, Ana Maria Serban de la Colegiul National Vocational „Nicolae Titulescu” Slatina, pentru premiul I obtinut la Olimpiada Nationala de Pedagogie din 2012, Monica Trusca de la CNRG Slatina, pentru premiul I obtinut anul trecut la Olimpiada Nationala de Religie si Stefania Neagu de la Colegiul National „Ion Minulescu”, pentru premiul I obtinut la Olimpiada Nationala de Limba Româna din acelasi an.

Pentru „O afacere cu traditie” a fost premiata Lucretia Comisaru, iar „Cel mai cunoscut fotbalist oltean” a fost ales slatineanul Claudiu Niculescu. Designerul Florina Ivascu din Slatina a fost aleasa „Un designer de top”, iar „Doctor în istoria Slatinei” a fost desemnat Laurentiu Gutica, directorul Muzeului Judetean de Istorie si Etnografie Olt. Pentru „Pastrarea traditiilor populare” a fost premiat artistul plastic Stefan Trusca, olarul din comuna olteana Oboga. „Cea mai cunoscuta formatie olteana – Made in Slatina” a fost desemnata Sunrise Inc. Nascuta în comuna olteana Crâmpoia, doctorul Mihaela Bustuchina Vlaicu a fost premiata la categoria „Cariera în medicina”, stabilita la Paris, iar „Maestrul culorilor” a fost ales artistul plastic Paul Tudor din orasul Bals. „Olteanul care a cucerit Olanda” este slatineanul Dragos Datcu, doctor inginer expert în sisteme de supraveghere si securitate, stabilit în prezent în Olanda. Caracaleanca Elena Ionescu a fost desemnata „Olteanca de la Eurovision”, tânara fiind promovata de cotidianul Gazeta Oltului înca de la preselectiile fazei nationale a concursului muzical. Nascut în comuna Cîrlogani, Liviu Petrisor Dinu, conferentiar doctor la Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii Bucuresti, a fost ales „Un oltean de geniu”. Ultimul premiu acordat a fost pentru „O viata dedicata medicinii-” si l-a primit doctorul ginecolog Gheorghe Iordache de la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina. Momentele de acordare a premiilor au fost presarate cu spectacole artistice oferite de dansatoarea de balet Alexia Stanciu, trupa Sunrise Inc. si soprana Felicia Filip. Barbatii prezenti în sala Centrului Cultural „Eugen Ionescu” Slatina au fost placut impresionati si de momentul pregatit pentru ei. Prezentare de moda oferita de manechinele de la One Models, tinutele fiind asigurate de designerul Florina Ivascu si firma de confectii textile D&S Textile Slatina.